skip to Main Content

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je danas sa izaslanstvom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koje je predvodio šef Misije za BiH Nadeem Ilahi. Cilj boravka Misije MMF-a u Bosni i Hercegovini su pregovori o novom aranžmanu vrijednom više od jedne milijarde konvertibilnih maraka.

Premijer Novalić je zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji naše zemlje i MMF-a, naglasivši da je tehnička pomoć koju nam pruža ova međunarodna institucija čak i bitnija nego financijska.

Jedna od tema o kojima je razgovarano je i racionalizacija broja uposlenih u javnom sektoru.

Prema riječima premijera, u Federaciji BiH je do 2010. godine broj uposlenih u javnom sektoru rastao po stopi od 10,5 posto godišnje. Od ukupnog broja uposlenih ovom sektoru na svim razinama vlasti u FBiH, na federalne institucije se odnosi 14 posto, dok je najveći dio od 69 posto na kantonalnim razinama.

Vlada FBiH je uvela moratorij na zapošljavanje, a lani je broj uposlenih smanjen za 1.759, dok se ove godine očekuje smanjenjenje za daljnjih 1.100.

Danas je, između ostalog, razgovarano i o modelima financiranja izgradnje autoceste na Koridoru Vc, privatizacijskim procesima i bankarskom sektoru.

Back To Top