skip to Main Content
logo-light

Privredna štampa d.o.o. Sarajevo je vodeća izdavačka kuća u Bosni i Hercegovini sa tradicijom od preko 50 godina kontinuiranog izdavanja časopisa i stručne literature iz oblasti ekonomije i prava.

Naša redovna izdanja ZIPS i Sudska praksa uz respektabilan broj specijalnih izdanja (knjiga) potvrđuju naš bogat izdavački program što nas čini liderom u pouzdanom, stručnom i pravovremenom informisanju o zakonskim i drugim propisima i upućivanju na način njihove primjene u praksi.

ZIPS je stručno-informativno glasilo u čijem su fokusu ekonomsko-pravne teme i koje našim pretplatnicima već petu deceniju olakšava poslovanje i pomaže u primjeni zakonske regulative.

Sudska praksa je prvi časopis u Bosni i Hercegovini posvećen isključivo praćenju domaće i strane sudske prakse i prekršajne prakse.

Osim u izdavačkoj djelatnosti uspješni smo i u organizaciji seminara i savjetovanja iz oblasti prava i finansija za koje pretplatnicima na naše časopise odobravamo popust od 10%.

Na osnovu Odluke Komisije za računovodstvo i reviziju BiH naš novi proizvod ZIPSpro koji podrazumijeva program godišnje edukacije računovođa i revizora priznaje se kao Kontinuirana profesionalna edukacija (KPE) u računovodstveno-finansijskoj i revizijskoj profesiji.

Našu biblioteku specijalnih izdanja čini preko stotinu knjiga, priručnika, komentara zakona i drugih važnih sadržaja koje objavljujemo sa ciljem lakšeg razumijevanja i kvalitetnije primjene zakonskih i drugih propisa. Na sve naslove stručne literature u izdanju Privredne štampe pretplatnici ZIPS-a i Sudske prakse ostvaruju popust od 10%.  

 

Back To Top