skip to Main Content

Dijalog za budućnost i dalje nastavlja svoje aktivnosti edukacije mladih i poticanja na nenasilje, borbu protiv predrasuda i nasilja, te uspostavljanje tolerancije i njegovanje kulture dijaloga. U cilju što veće podrške promociji projekta “Dijalog za budućnost”, nastaoje kreativni koncept događaja koji će biti predstavljen mladima u Zenici i Bijeljini.

Događaj pod nazivom X-Treme Park Show okuplja mlade zaljubljenike urban street ekstremnih sportova, kao što su: skateri, parkuristi, free runneri, BMX i free style bikeri koji će svoje vještine pokazati na namjenski postavljenom poligonu. Mlada umjetnica SASSJA uz pratnju DJ SOUL-a će svojim muzičko-scenskim nastupom zabaviti publiku u oba grada.

”Razmišljali smo na koji način mlade približiti jedne drugima i pokazati im da je upravo različitost ta koja nas čini interesantnijima. Događaj X-Treme Park Show je kombinacija različitih sportova, a u konačnici cilj je isti, izvesti što više zanimljivijih akrobacija, dobro se zabaviti i naučiti nešto od drugih. Upravo to povezuje mlade, sadržaj koji je interesantan i zabavan, a u isto vrijeme prilika da istražuju i upoznaju se sa drugim i drugačijim. Kroz projekat “Dijalog za budućnost” želimo da na mladima blizak način komunikacije, koji je uz to i edukativan, utječemo na njihovu znatiželju za upoznavanjem sa prilikama koje stoje ispred njih. Na taj način mladi ruše predrasude, shvataju da trebaju istrajati u realizaciji svojih ideja i da razlike netrebaju da budu prepreke. Razlike nas inspirišu!, kazao je Namik Hadžalić, Koordinator projekta Dijalog za budućnost.

X-Treme Park Show će se održati u Zenici  16 . 04. 2016. godine u periodu od 13:00 do 16:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića, a u Bijeljini 17. 04. 2016. godine u periodu od 13:00 do 16:00 sati na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića.

Back To Top