skip to Main Content

 

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović primila je juče mlade volontere iz dvije sarajevske srednje škole: Druge gimnazije i KŠC – opća realna gimnazija, koji sudjeluju na 9. socijalnom danu.

Riječ je o projektu udruženja Infohouse, koje već tradicionalno organizira tzv. Socijalne dane u sklopu kojih srednjoškolci jedan dan rade u različitim firmama, institucijama, udrugama i sl.

Ove godine u ovu volontersku akciju uključilo se više od 100 škola iz 40-ak lokalnih zajednica, pa će više od tisuću mladih imati prigodu steći prvo radno iskustvo.

Ovom prigodom ministrica Dujmović učenicima je poželjela dobrodošlicu i uspješan dan u prostorijama Federalnog ministarstva kulture i sporta iskazujući uvjerenje kako će im iskustvo volontiranja biti od koristi. Također, poželjela im je puno uspjeha na daljnjem putu njihovog odrastanja i obrazovanja, uz nadu kako će svi oni po završetku školovanja pronaći odgovarajuće radno mjesto i svojim znanjem aktivno doprinositi bh. društvu.

Federalno ministarstvo kulture i sporta podržalo je projekt Volontiraj – kreditiraj u sklopu kojega se održava 9. socijalni dan i na taj način srednjoškolcima omogućilo da jedan dan volontiraju u ovom organu uprave i da za to, kroz buduće projekte svojih škola, budu i nagrađeni.

Back To Top