skip to Main Content

Djapo

 

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo susrela se juče u sjedištu Ministarstva sa članovima Misije Svjetske banke, predvođene ekonomisticom Svjetske banke iz Vašingtona Franceskom de Nicola, koje je upoznala o srednjoročnim ciljevima rada ovog ministarstva.

Ministrica Đapo upoznala je članove misije o aktivnostima ovog ministarstva, novim zakonima kojim će biti reguliran sektor turizma u Federaciji BiH, izmjenama koje donosi, glavnim pokazateljima stanja u turizmu, aktuelnim problemima u ovoj oblasti i načinima za njihovo prevazilaženje.

Članove misije Svjetske banke posebno je zanimalo koje su osnovne odrednice strategije razvoja turizma u FBiH.

Prema riječima federalne ministrice, Federacija BiH trenutno nema usvojenu strategiju razvoja turizma, ali je to naredni korak koji će poduzeti. S tim u vezi, predstavnicima ove finansijske institucije predočila je osnovne turističke trendove i pokazatelje u FBiH, naglasila odredišta koja su najatraktivnija turistima koji posjete našu zemlju, kao i zemlje iz kojih najčešće dolaze, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top