skip to Main Content

Bevanda Bo

 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je juče veleposlanicu NR Kine u BiH Chen Bo s kojom je razgovarao o efektima ekonomske suradnje između dvije zemlje.

Tijekom sastanka naglašeno je da BiH i NR Kina imaju dobre bilateralne odnose, te da treba kontinuirano unapređivati ekonomsku suradnju i otvarati prostor za nove investicije.

Naglašeno je da je BiH uključena u program suradnje NR Kine i 16 zemalja središnje i istočne Europe, koja ima za cilj promociju investicija te razvoj gospodarske i trgovinske suradnje.

Ministar Bevanda i veleposlanica Bo razmijenili su informacije o aktivnostima koje se poduzimaju u vezi sklapanja međudržavnih ugovora na temelju kojih će NR Kina donirati opremu te podržati razvojne projekte u okviru gospodarsko-tehničke suradnje.

Prema posljednjim podacima, BiH je povećala izvoz svojih proizvoda u NR Kinu tijekom 2015. godine, te je ocijenjeno da je nužno stvarati uvjete kako bi se ovaj trend nastavio, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH.

Back To Top