skip to Main Content

Dom Naroda Parlament Sjednica 14102015 JB 20

 

Komisija za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, promet i veze Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dala je pozitivno mišljenje i predložila Domu davanje saglasnosti za ratificiranje Ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za projekt regionalni vodovod Plava voda.

Komisija je jednako postupila i po pitanju Okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Evrope i BiH – LD 1836 (2014) – kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u BiH, u Republici Srpskoj, koji provodi Investicijsko-razvojna banka Republike Srpske (IRBRS); te Nota Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade SR Njemačke o prihvaćanju projekta tehničke saradnje za period od 2008. do 2012.

Također, Komisija je dala pozitivno mišljenje i predložila davanje saglasnosti za ratificiranje Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Grčke o provođenju Sporazuma između Evropske zajednice i BiH o readmisiji osoba koje borave bez dozvole.

Za narednu sjednicu odgođeno je izjašnjavanje o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o izmjenama Sporazuma između Vijeća ministara Albanije i Vijeća Ministara BiH o uzajamnim putovanjima državljana, a usvojen je Orijentacijski radni plan Komisije za 2016. godinu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Back To Top