skip to Main Content

Parlament Bih 620×330

 

Na sjednici Komisije za financije i proračun Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) podržana su načela Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaduživanju, dugu i jamstvima BiH, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH, saopćeno je iz sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

U prvom čitanju podržan je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagatelj zastupnik Damir Arnaut. Usvojen je zaključak kojim se od Vijeća ministara BiH traži da do 31. decembra 2016. godine u parlamentarnu proceduru dostavi novi zakon o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojim bi se sistemski riješilo to pitanje.

Odgođeno je izjašnjavanje o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama u BiH, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o sistemu neizravnog oporezivanja u BiH i o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopuni Zakona o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, čiji je predlagatelj Vijeće ministara BiH.

Usvojen je zaključak kojim se od Kolegija Doma traži produljenje roka od 30 dana za dostavu mišljenja o ovim zakonskim prijedlozima, kao i to da o njima, u najkraćem roku, mišljenje dostavi i Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top