skip to Main Content

Povodom zatvaranja 3. Regionalnog summita poduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe “300 najboljih”, na završnoj konferencija za novinare dr. Milko Štimac, nacionalni tajnik MEF Perspektive za Srbiju pohvalio je cjelokupini Projekt rekavši kako brojke sudionika govore same zasebe.

Naime, na Summitu poduzetnika koji je održan, prošle sedmice, u Dubrovniku, sudjelovalo je više od 240 poduzetnika iz 150 različitih organizacija i institucija. Štimac se osvrnuo na doba Dubrovačke Republike i vremena pomorske trgovine te naveo primjer Benedikta Kotruljevića, Dubrovčanina koji je prije 600 godina po prvi put u svijetu primjenio sistem dvojnog knjigovodstva. „Dubrovnik je bio republika aristokratskih trgovaca i poduzetnika“, poručio je Štimac.U govoru je citirao i neke suvremene poduzetnike, kao Branka Roglića, vlasnika i predsjednika Orbico grupe iz Zagreba: “U poslu nema luksuza, profit ne služi za bahaćenje”.

Prisutnima se obratila i Biljana Jovanović, osnovačica i generalna direktorica “LUNA” d.o.o. Požarevac (Srbija), koja je uspjeh u vlastitoj tekstilnoj kompaniji pripisala podršci obitelji i suradika. “Posao ne doživljavam kao teškoću”, kazala je Jovanović.

Jedna o važnih tema o kojoj se razgovaralo na Summitu je “Žene: Liderstvo – Ekonomija – Poduzetništvo?!”

Kroz trodnevni projekt posebnu pažnju sudionika plijenila je “Leadership akademija”, predavanjima o uspješnom poslovanju, većoj efikasnosti i kvaliteti u radu. Ovaj ciklus predavanja vodio je prof. dr. sc. Velimir Srića s ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, inače osnivač Akademije “Delfin” d.o.o. Zagreb. Upravo njegovim posljednjim motivacijskim predavanjem završen je 3. Regionalni summit poduzetnika „300 najboljih“ kojem su prisustvovali brojni ugledni predvodnici i zvanice iz svijeta poduzetništva Srednje i Jugoistočne Europe.

(Poslovne novine)

Back To Top