skip to Main Content

Ljubljana Priopćenje

 

U okviru drugog dana regionalne konferencije koja se održavala u Ljubljani 21. i 22. travnja 2016. godine, posvećenog mobiliziranju javnog i privatnog financiranja prometnih projektata u okviru mogućnosti povezivanja Europe i Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSI), zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Saša Dalipagić, zajedno sa suradnicima, susreo se s komesarkom Violetom Bulc i predstavnicima Generalnog direktorata Europske Unije za promet i susjedsku politiku.

Na radnom sastanku se razgovaralo o prekograničnim infrastrukturnim projektima koje BiH radi sa susjednim državama. U fokusu sastanka je bila izgradnja prekograničnih međudržavnih mostovi na rijeci Savi kod Gradiške i Svilaja. Tema sastanka je napose bio i napredak Bosne i Hercegovine u izradi sektorskih politika prometa u Bosni i Hercegovini. Komesarka Bulc je izrazila zadovoljstvo napretkom Bosne i Hercegovine u ovim područjima, ali je također skrenula pozornost i na kratkoću rokova za izvedbu započetih projekata te je u tom smislu ponudila pomoć Europske Unije kako bi se ubrzao dovršetak započetih projekata. Komesakrka Bulc je posebno pozdravila nedavno održani sastanak na razini resornih ministara prometa Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i postignuti visok stupanj suglasnosti u brojnim zajedničkim pitanjima Bosne i Hercegovine i Hrvatske koja je članica Europske Unije.

Na marginama drugog dana konferencije, a po prijedlogu komesarke Bulc, održan je trilateralni konsultativni sastanak predstavnika Generalnog direktorata Europske Unije s predstavnicima resornih ministarstava prometa Bosne i Hercegovine i Hrvatske predvođenih zamjenikom ministra Dalipagićem i zamjenikom ministra Stipetićem.

 

Back To Top