skip to Main Content

 

Predstavnici Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) razgovarali su sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kuvajtu NJ. E. Mehmedom Halilovićem o zajedničkom radu na prezentaciji projekata za ulaganje u BiH, promociji zemlje, kao i medijske kampanje „Invest in Bosnia and Herzegovina“ u Kuvajtu.

Ambasador Halilović je informiran o trenutnim aktivnostima Agencije na promociji zemlje i pronalasku investitora, suradnji sa nadležnim institucijama u BiH koje su nadležne za privlačenje stranih investicija, suradnje sa inostranim medijima u okviru koje promovira BiH kao lokaciju koja nudi značajne mogućnosti za ulaganje.

Također je upoznat sa trenutnim prilivom stranih ulaganja iz Kuvajta u BiH, koji prema podacima Centralne banke BiH, zaključno sa decembrom 2015. godine iznose, 168 miliona KM (86 miliona eura), te da se Kuvajt nalazi na 14. mjestu liste najznačajnijih investitora u BiH.

Halilović je govorio o trenutnim aktivnostima bh. ambasade u Kuvajtu na polju povećanja izvoza iz BiH, o predstojećem sajmu bh. proizvoda koji će se održati u Kuvajtu, kao i projektu Outlet centra koji će se graditi na području Općine Ilijaš, a koji predstavlja kuvajtsku investiciju.

Od ambasadora Halilovića je između ostalog zatražen puni angažman na realizaciji promotivne kampanje „Invest in Bosnia and Herzegovina“ koju je FIPA pokrenula sa ciljem daljeg poboljšanja imidža zemlje i skretanja pažnje stranih investitora na potencijale BiH, kao i na koordinaciji aktivnosti vezanih za organiziranje promotivnih skupova koje će se održavati u narednom periodu u Kuvajtu.

 

 

Back To Top