skip to Main Content

Sajam Gracanica 640×336

 

U Gračanici će od 19. do 22. aprila biti održan sedmi Međunarodni sajam poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2016.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona za poduzetnike na području ovog kantona, koji nisu izvršili zakup vlastitog štanda, omogućilo je besplatno korištenje štanda ovog ministarstva za predstavljanje vlastitih kapaciteta na ovom  sajmu.

Kako je danas na pres-konferenciji u Tuzli rekao kantonalni ministar razvoja i poduzetništva TK-a Nermin Hodžić, ovo je prvi put da je poduzetnicima omogućena ovakva prilika na sajmu GRAPOS EXPO.

Najavio je da će biti upućena inicijativa Pedagoškom zavodu TK-a kojom će biti zatražena afirmacija škola na ovom području da organizirano posjete sajmište u Gračanici, a ulaz će za organizovane posjete biti besplatan.

Hodžić navodi da će ovo ministarstvo u toku drugog dana sajma organizirati predstavljanje banaka te kreditnih linija i finansijskih sredstava koja stoje na raspolaganju privrednicima, kao i pretpristupnih fondova EU.

Na ovom sajmu će učestvovati Razvojna banka BiH, Raiffeisen banka, Procreditbank, Unicredit banka i Turkish Ziraat banka.

Direktor sajma GRAPOS EXPO 2016 Nedžad Nuhanović ističe da je do danas prijavljeno više od 300 izlagača na 120 štandova s kolektivnim izložbama, a očekuje se više od 25.000 posjetilaca.

Sajam će biti održan na lokaciji poslovne zone Širbegović u Gračanici, gdje je održano i prethodnih šest sajmova. Radno vrijeme sajma je od 10 do 20 sati, a ulaznica košta dvije KM.

Pokrovitelji sajma su Vlada TK-a i Vijeće ministara BiH, a organizator je firma BOMS EXPO s partnerom i suorganizatorom, Općinom Gračanica.

Predsjednik Obrtničke komore TK-a Željko Babić pozvao je sve obrtnike zainteresirane za reklamiranje putem kataloga ili afiša na sajmu da to učine besplatno na sajmu Obrtničke komore, te da na štandovima Udruženja obrtnika općine Gračanica, općine Srebrenik i Udruženja starih zanata promoviraju svoje proizvode.

Najavio je i potpisivanje sporazuma o saradnji između Obrtničke komore TK-a i Obrtničke komore Rijeka, čiji će obrtnici dolaziti na školovanje u Institut za zavarivanje.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva će narednih sedam dana na raspolaganje poduzetnicima staviti i telefonsku liniju za prijave, a moguće su i prijave putem zvaničnog maila ovog ministarstva.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top