skip to Main Content

Fipa

 

Direktor Agencije za unapređenje stranih ulaganja u BiH (FIPA) Gordan Milinić primio je predstavnike firme Enchantress Ambiences iz Saudijske Arabije koji su zainteresirani za ulaganje u sektor turizma i hotelijerstva Bosne i Hercegovine, posebno u zdravstveni turizam. Projektom je planirano zapošljavanje 4.000 bh. građana.

Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom novom investicijskom destinacijom, s obzirom na to da ona nudi prirodne ljepote, povoljnu klimu, banjske centre, sigurnost, a cilj im je također da na ovaj način jačaju veze i suradnju između dvije zemlje.

Prema određenim svjetskim analizama, građani Saudijske Arabije su najveći potrošači u svijetu kao turisti, čak 4,5 miliona turista iz Saudijske Arabije godišnje putuje po svijetu. Samo za medicinske tretmane u inostranstvu godišnje potroše preko 6 miliona dolara.

Svoj interes za ulaganjem u BiH zdravstveni turizam, kao i potencijale koje BiH nudi u ovoj oblasti, promovirat će u Saudijskoj Arabiji, što će doprinijeti  povećanju broja i turista i potencijalnih investitora u BiH.

Direktor Milinić je zahvalio predstavnicima firme na posjeti, ističući da svi koji žele investirati u BiH su dobrodošli i imat će pomoć koju će FIPA investitoru pružiti kroz sve faze investiranja i poslovanja. Predstavio je raspoložive projekte iz oblasti turizma i projekte koji se odnose na proizvodnju pitke vode u BiH koja se smatra najboljom u Europi.

FIPA će povezati investitora i vlasnike projekata, i obezbijedit će investitoru sve potrebne informacije o bh. zakonodavstvu koje pokriva navedenu oblast, saopćeno je iz FIPA-e.

Back To Top