skip to Main Content

 

Bolje predstavljanje bosanskohercegovačke privrede u inozemstvu cilj je više prijedloga koje će privrednici iznijeti na sjednici Odbora Udruženja metalske i elektroindustrije, rekao je novinarima uoči te sjednice izvršni direktor Sektora za industriju i usluge u Privrednoj komori Federacije Bosne i Hercegovine Almin Mališević.

Šef Odsjeka za ekonomsku diplomaciju u Ministarstvu vanjskih poslova BiH Neven Kulenović naveo je da u tom cilju Ministarstvo ne može djelovati samo i da treba unaprijediti komunikaciju više odgovarajućih faktora unutar BiH jer su za predstavljanje privrede vani potrebne kvalitetne izlazne informacije.

Svako bolje organiziranje daje bolji istup na tržištu, dodaje Kulenović.

Po riječima Almina Mališevića, više kompanija je za sjednicu Odbora Udruženja metalske i elektroindustrije iniciralo pitanje ukidanja posebnih vodnih naknada privrednim subjektima koji ispunjavaju uvjete za to.

Naknade te vrste opterećuju privrednike i po više hiljada KM godišnje, dodao je.

Formiranje grupacije proizvođača automobilskih komponenti, planirano također za sjednicu, izuzetno je značajno jer bolje otvara vrata u poslovni svijet velikih automobilskih kompanija kao što su Volkswagen, rekao je jedan od učesnika Nermin Mustafica, izvršni direktor firme Saraj Komerc iz Gornjeg Vakufa.

 

Izvor:FENA

Back To Top