skip to Main Content

Osmanagic Konjuh1

Nastavljajući prošle sedmice započete aktivnosti na traženju rješenja za uvezivanje staža 52 radnika „Konjuha“ d.d. Živinice koji su stekli pravo na penziju, savjetnik federalnog premijera Suvad Osmanagić danas je ponovo primio delegaciju ove kompanije i tom prilikom su prezentirani su učinci postignuti na rješavanju ovog problema.

Dogovoreni su tehnički detalji koje je potrebno poduzeti kako bi u narednih petnaestak dana bile završene sve procedure vezane za penzionisanje ovih radnika.

osmanagic konjuh2Predstavnici štrajkača, koji su, nakon sastanka u četvrtak zamrznuli štrajk, odlučili su da on bude prekinut i da radnici koji su stekli uslove za penziju, a nisu ih mogli ostvariti, napuste prostorije salona „Konjuha“ u Živinicama i odu kućama.

Na sastanku su predstavnici ovog nekadašnjeg giganta drvne industrije i granskog sindikata izrazili posebnu zahvalnost Vladi Federacije BiH koja se uključila u rješavanje njihovih problema, iako ona nema učešća kapitala u ovom privrednom društvu, niti je ova kompanija na listi preduzeća kojima upravlja po osnovu udjela vlasničkog kapitala, kaže se u saopćenju iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Back To Top