skip to Main Content

Vlada Tk Zgrada Il 0 01

 

Vlada Tuzlanskog kantona i ove će godine podržati održavanje Međunarodnog specijaliziranog sajma energetike „Energa“, dogovoreno je na jučerašnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa delegacijom Tuzlanskog sajma koju je predvodio predsjednik Uprave Zlatko Alidžanović.

slide_bh_energa

– Vlada Tuzlanskog kantona nema dileme kada je u pitanju podrška sajmu „Energa“ jer je ovo jedino logično mjesto gdje se sajam tog tipa može i treba održavati, kao i zbog zbog njegovog međunarodnog karaktera  – rekao je premijer TK Bego Gutić.

Ove godine zemlja partner u organizaciji sajma je Republika Češka i ambasada ove zemlje u BiH će imati jedno od dominantnih mjesta.

– U okviru Energe, koja će se ove godine održati od 7. do 9. juna na sajmu će se posredstvom Ambasade Republike Češke u BiH predstaviti oko 20 kompanija iz ove nama prijateljske zemlje – rekao je predsjednik Alidžanović i dodao da prije svega kvaliteta i renome izlagača najbolje govore o poziciji i značaju elektroenergetskog sektora u BiH, ali i značaju i kvaliteti sajma „Energa“.

Ovogodišnji sajam bit će jednim svojim dijelom orijentiran ka planiranim investicijama i izgradnji novih velikih energetskih i rudarskih infrastrukturnih objekata, te je i ova sajamska aktivnost jedan od načina za afirmaciju onoga što naši ljudi znaju i mogu napraviti, složili su se učesnici današnjeg sastanka.

Osim premijera Gutića i predsjednika Alidžanovića, današnjem sastanku su uime Tuzlanskog sajma prisustvovali Željko Knežiček i Radmir Žilić, te resorni ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

Back To Top