skip to Main Content

Vlada Tk Zgrada Il 0 01

 

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona objavilo je Javni poziv za prikupljanje prijava za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije Podrška povratku prognanih lica.

Sredstva predviđena za projekte održivog povratka bit će dodijeljena povratnicima na području Tuzlanskog kantona kao i osobama koje su imale status raseljene osobe na području Kantona a vratili su se u svoja prijeratna prebivališta za realizaciju samostalnog projekta u iznosu do 5.000,00 KM sa obračunatim PDV-om po zahtjevu povratnika. Broj korisnika koji mogu dobiti finanasijska sredstva je do pet po jednoj općini.
Prijava se može podnijeti za priključke za mehanizaciju, motokultivatore (mali, srednji, veliki), plastenik do 100 m2, sitnu stoku (koze, ovce), krupnu stoku (muzne krave, steone junice, tovna junad, svinje, mašine i uređaje za bavljenje obrtničkom djelatnošću (stolar, bravar, stomatolog, mesar, krojač, zidar, brico, frizer, uzgoj ribe i drugo.

Sve informacije se mogu dobiti putem telefona (035/369-356) ili neposredno u prostorijama Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak, ul. Kozaračka 11. Tuzla.

Back To Top