skip to Main Content

Vlada Tk Zgrada Il 0 01

 

Vlada Tuzlanskog kantona dala je suglasnost na više odluka Ministarstva industrije, energetike i rudarstva donesenih po Programu raspodjele sredstava sa potrošačke „Intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima.

Radi se o realizaciji ranije najavljenog programa iz oblasti pomoći u realizaciji investicionih programa i poticaja otvaranju novih radnih mjesta u realnom sektoru na području našeg kantona.

Dodjelom grant sredstava u iznosu od 300.000 KM Vlada i resorno ministarstvo industrije, energetike i rudarstva u narednih 6 mjeseci pokrenut će investicije u privrednim subjektima u ukupnoj vrijednosti od oko 2 miliona KM, te otvaranje nova 43 radna mjesta u realnom sektoru.

Prema programu sredstva su kao pomoć u investiranju, a kao podrška i poticaj novom upošljavanju odobrena privrednim subjektima „Bita-Invest” d.o.o. Tuzla, „Bosna-Niless” d.o.o. Lukavac, „Gramat” d.o.o. Gračanica, „Kanetex” d.o.o. Gračanica, „Klimainvest” d.o.o. Banovići i „Kuvvet” d.o.o. Kalesija, „Lafatkomerc” d.o.o. Kalesija, „Plastex” d.o.o. Gračanica i „Primateh” d.o.o. Gradačac.

Back To Top