skip to Main Content

Dedic Olovo2

 

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i direktor Direkcije za ceste Zeničko-dobojskog kantona Refik Zeković, uime institucija koje finansiraju ovaj projekt, općinski načelnik Đemal Memagić kao korisnik projekta i Samir Mostarlić iz preduzeća TB Inžinjering d.o.o Breza koje će izvesti radove, potpisali su ugovor o još jednom značajnom projektu u okviru programa oporavka i sanacije šteta od poplava.

Riječ je o sanaciji i uređenju korita i obala rijeke Stupčanice i saobraćajnice na potezu Karagino Polje – Olovo. Radovi na ovom 400.000 KM vrijednom projektu trebali bi biti završeni u roku od 60 dana.

– Ovo je samo još jedan u nizu projekata koje je u Olovu, preko svojih ureda, finansiralo Federalno ministarstvo  poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, bilo da se radi o vlastitim sredstvima, projektima u okviru saradnje sa IFAD-om (Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede) ili sredstvima Svjetske banke – kazao je ministar Dedić podsjećajući da je ovo ministarstvo u Olovu učestvovalo u izgradnji gradske tržnice, dva vodovoda i još nekoliko uspješnih projekata iz oblasti poljoprivrede, posebno u oblasti malinarske proizvodnje i edukacije uzgajivača.

Načelnik Memagić izrazio je nadu da će pomenuti projekt doprinijeti unapređenju uslova i kvaliteta života građana Olova.

Delegacija koju je predvodio ministar Dedić, zajedno s načelnikom Memagićem i njegovim saradnicima, obišla je odmaralište “Zeleni Vir“ i preduzeće „Alma Ras“ gdje su informisani o stanju i planovima vezanim za jačanje turističkih potencijala i proizvodnih kapaciteta – saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Back To Top