skip to Main Content

VLADA FEDERACIJE 690×400

 

Vlada FBiH dala je prethodnu saglasnost za razrješenje dužnosti vršilava dužnosti članova Nadzornog odbora BH Telecoma d.d. Sarajevo, kao i saglasnost da na ove pozicije, na period od četiri godine, a nakon konkursne procedure, budu imenovani Fuad Čibukčić, Almina Pilav, Nedin Dedić, Mugdim Mandžuka, Ibrahim Velić i Vjekoslav Ivanković. Ujedno, Nadzornom odboru BH Telecoma Vlada je dala prethodne saglasnosti za donošenje odluka o razrješenju vršilaca dužnosti članova Uprave ovog dioničkog društva, zbog okončanja konkursne procedure, te za imenovanje izvršnih direktora – članova Uprave (na period tekućeg mandata generalnog direktora), i to Duljke Hasića (izvršni direktor Izvršne direkcije za razvoj poslovanja), Muamera Hadžovića (izvršni direktor Izvršne direkcije za investicije) i Sedina Kahrimana (izvršni direktor Izvršne direkcije za informacione tehnologije).

Nadzornom odboru Elektroprivrede BiH d.d. Sarajevo Vlada je dala saglasnost za razrješenje dosadašnjeg vršioca dužnosti člana Uprave – Izvršnog direktora za snabdijevanje i trgovinu, te za imenovanje na ovu dužnost Džeme Borovine, na period do kraja mandata Uprave – generalnog direktora i izvršnih direktora ovog javnog preduzeća.

Federalna vlada dala je Nadzornom odboru privrednog društva Energoinvest – Comet d.d. Sarajevo prethodnu saglasnost za donošenje Odluke o imenovanju Ilijasa Tahirbegovića za vršioca dužnosti direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže do šest mjeseci.

Vlada je danas za imenovanje člana u Recenzentsku grupu za izradu izmjena i dopuna Zakona o pravima pripadnika nacionalnih manjina predložila Hidajeta Halilovića.

Za punomoćnike Vlade FBiH za učešće u radu i odlučivanju na skupštinama privrednih društava imenovani su Marinko Bošnjak (BH-Gas d.o.o. Sarajevo), Ismet Demirović (JP Željeznice Federacije BiH d.o.o. Sarajevo) i ) i Pavo Boban (Sarajevoputevi d.d. Sarajevo).

Back To Top