skip to Main Content

Dobavljač automobilske industrije Mann+Hummel sa sjedištem u Ludwigsburgu, osnovan je u toku Drugog svjetskog rata, pod veoma teškim okolnostima. Danas je ova porodična kompanija izrasla u najvećeg proizvođača filtera ulja, zraka i goriva na svijetu, pri tome upošljavajući na pet kontinenata i 60 lokacija oko 16.000 ljudi.

Zabavom za svoje uposlenike i njihove porodice, danas je u Tešnju proslavljen veliki jubilej grupacije Mann+Hummel  – 75 godina postojanja.

Samo za taj dan, fabrika se pretvorila u mjesto za zabavu za najmlađe i njihove roditelje. Panoramsko promatranje fabrike iz balona na topli zrak, mađioničarska predstava, Kid Grand Prix, Mala škola alpinizma… neki su od sadržaja koji su proslavu rođendana učinili nezaboravnom.

Dobavljač automobilske industrije Mann+Hummel sa sjedištem u Ludwigsburgu, osnovan je u toku Drugog svjetskog rata, pod veoma teškim okolnostima. Danas je ova porodična kompanija izrasla u najvećeg proizvođača filtera ulja, zraka i goriva na svijetu, pri tome upošljavajući oko 20.000 ljudi, na pet kontinenata i više 70 lokacija.

Mann+Hummel je dugogodišnjim trajanjem, stalnim unapređenjima proizvoda, širenjem asortimana u skladu sa potrebama tržišta, stekao povjerenje kupaca, što im je osiguralo siguran i snažan rast.  Zato je danas ova kompanija jedan od lidera na svjetskom tržištu filtera.

U BiH grupacija Mann+Hummel  je prisutna još od 1974. godine  kada je i utemeljena današnja kompanija Mann+Hummel BA. Ovo je jedna od rijetkih kompanija u BiH koja je nakon procesa privatizacije nastavila povećavati svoju proizvodnju, zapošljavati novu radnu snagu i održati lidersku poziciju na tržištu, uz značajna ulaganja.

Mann+Hummel grupacija je spremna da se suoči sa izazovima budućnosti. Novi tehnološki centar u glavnom sjedištu Ludwigsburt pružit će temelje za dalji rast kroz inovacije.  Unatoč mnogim promjenama tokom proteklih 75 godina, kritični faktori uspjeha ostaju isti i nastavljaju oblikovati Mann+Hummel i u budućnosti. To uključuje humanističke vrijednosti osnivača kompanije kao i kontinuitet porodičnog vođenja kompanije, koja zapošljava profesionalne i odgovorne osobe.

Back To Top