skip to Main Content

Visegrad333

 

Višegrad je u sklopu turističke akcije “Birajmo najuspješnije u turizmu Mediterana i jugoistočne Evrope 2015” dobio titulu šampiona kulturnog turizma.

Za najbolju turističku destinaciju proglašena je Italija, a titulu šampiona ljetnjeg turizma ponijela je Španija.

Francuska je proglašena za šampiona zimskog turizma, a najbolje turističko mjesto Mediterana i jugoistočne Evrope je, prema odluci međunarodnog žirija, Venecija.

Šampion zdrastvenog turizma je Mađarska, a Ljubljana kontinentalnog turizma.

Najbolji hotelijerski fakultet na Mediteranu i u jugoistočnoj Evropi ima Opatija, “Ćatovića mlini” Morinj, Boka Kotorska je najbolji restoran, a hotel ”Izvor” iz Aranđelovca je najbolji hotel Mediterana i jugoistočne Evrope, dok je Banja Luci pripala ”Zlatna čaša gostoljublja”, navodi se u saopćenju Sacen international.

Priznanje “Zlatno turističko pero – turistički reporter Radovan Brankov”, pripalo je Perici Đakoviću iz Herceg Novog. Monera Export iz Novog Sada proglašena je za najboljeg partnera u turizmu jugoistočne Evrope, a Solaris Resort iz Vrnjačke banje za najbolji apartmanski centar u regionu.

Međunarodna turistička patrola Sacen internationala je, osim Srbije, obišla brojne druge zemlje uključujući Francusku, Španiju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Tursku, Rumuniju, Bugarsku, Sloveniju, Hrvatsku, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Tunis, Maltu, Kipar i Grčku, nakon čega je međunarodni stručni žiri izabrao najbolje.

Back To Top