skip to Main Content

5 Aug R5

Vlada Republike Srpske (RS) utvrdila je juče, na sjednici u Banjoj Luci, Nacrt strategije razvoja malih i srednjih preduzeća za period do 2020. godine.

Osnovni strateški ciljevi su jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, podrška stvaranju povoljnog poslovnog okruženja za mala i srednja preduzeća i stimuliranje razvoja i promocije preduzetništva i preduzetničkih vještina, piše Fena.

Entitetska vlada je usvojila i Informaciju o projektu „Rekonstrukcija, dogradnja i izgradnja JZU bolnica Istočno Sarajevo“ i zadužila entitetsko Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite da provede proceduru javne nabavke za ovaj projekt.

Prihvaćena je i informaciju o zainteresiranosti firme „China Shandong international economics i Technical Cooperatio Group Ltd“ za remont pruge Banja Luka-Dobrljin, a s kineskom kompanijom će se razgovarati kako bi se postigli što povoljniji uslove za izvođenje radova na navedenim poslovima.

Vlada je donijela i odluku o namjeri konverzije potraživanja u akcije u preduzećima „Nova Romanija“ Sokolac, „Nova Borja“ Teslić i Drvna industrija Vlasenica“, nakon čega će Investiciono-razvojna banka RS-a raspisati javni poziv za prodaju.

(Fena)

Back To Top