skip to Main Content

Vijecnica 030113

Telemach donirao Vijećnici besplatnu uslugu interneta i tri LCD-a
Sarajevskoj Vijećnici, najreprezentativnijoj građevini iz perioda vladavine Austro-Ugarske imperije na našim prostorima, kompanija Telemach donirala je besplatnu uslugu interneta. Tim povodom Enis Džihanić, rukovodilac poslovne prodaje Telemach kompanije i Admir Dedović, koordinator poslova na objektu Vijećnice, potpisali su ugovor o donaciji internetakoja će omogućiti besplatnu konekciju svim posjetiteljima ovog svojevrsnog kulturno-historijskog spomenika Sarajeva.

Vijećnica donacija 2

„Zahvaljujući Telemach-u, posjetitelji Vijećnice mogu od sada koristiti besplatnu uslugu interneta. Vijećnica kao kulturno-historijski spomenik grada Sarajeva, odnedavno je mjesto gdje se održavaju kulturne manifestacije, poput koncerata i izložbi koji su izuzetno posjećeni. Samim tim, odlučili smo da postavimo napredan servis UNIFI unutar objekta, što opet govori o značaju i vrijednosti same donacije, kao i društvenoj odgovornosti kompanije Telemach  koja inače putem servisa UNIFI građanima omogućava besplatan pristup internetu na više od 300 lokacija u BiH, a 3.000 lokacija širom BiH, Slovenije, Srbije, Crne Gore i Makedonije“ – kazao je Enis Džihanić, dodavši da je Telemach donirao i tri LCD – a Vijećnici, za potrebe promocije ovog objekta.

„Zadovoljstvo nam je što je kompanija Telemach prepoznala vrijednost i značaj ovog kulturno-historijskog objekta i što je kao društveno odgovorna kompanija donacijom omogućila svim posjetiteljima Vijećnice besplatan pristup bežičnom internetu u svakom kutku objekta Vijećnice. LCD televizori će biti instalirani na etažama otvorenim za posjete, te će u budućnosti biti od koristi samim posjetiocima, gdje će biti u prilici upoznati se kako sa istorijatom Vijećnice kroz promotivne filmove, tako i sa drugim korisnim informacijama o samom objektu. Siguran sam da ćemo ovom vrijednom donacijom kompanije Telemach obogatiti našu ponudu, te podići nivo usluge prema posjetiocima, čime ćemo im provedeno vrijeme učiniti još interesantnijim i kvalitetnijim. Uvođenjem WI-FI i Unifi servisa, Vijećnica krupnim koracima ide ka tome da postane multimedijalni centar grada i države“– rekao je Admir Dedović.

(Poslovne novine)

Back To Top