skip to Main Content

Privredna agencija Beč je 2016. godine osigurala 3.000 radnih mjesta i 430 miliona eura investicija u Beč. Radnici su vodili 5.600 savjetodavnih razgovora i ostvarili kontakte sa preduzećima u 24 zemlje i 42 grada širom svijeta. Prošle godine Privredna agencija Beč je potpomogla 532 projekta preduzeća.

U uspješne projekte koje je razvila ili podržala Privredna agencija Beč spadaju tehnološki centar u Jezerskom gradu kao i etabliranje Neu Marx-a kao internacionalnog Life Science Hot Spot-a. Nadalje u uspješne projekte spada i smještanje postrojenja za produkciju farmaceutskog giganta Böhringer Ingelheim u Meidlingu. Privredna agencija Beč organizuje osim toga mnogobrojne manifestacije kao što je info-dan “Osnovati u Beču” ili Expat centar koji podržava internacionalne vodeće snage u njihovom početku u Beču.

Sljedeći izazov je dovesti Evropsku agenciju za lijekove (EMA) u Beč. Privredna agencija Beč je jedna od pogonskih snaga iza kandidature Beča. Uprkos jakoj konkurenciji šanse za Beč su dobre.

(Eurocomm-PR)

 

Back To Top