skip to Main Content

47 640×360

 

Fondacija UniCredit&Universities je objavila svoj plan za 2016. koji ima za cilj da pruži kontinuiranu podršku talentovanim studentima i istraživačima iz oblasti ekonomije i finansija, a koji je usvojio Odbor direktora.

Za 2016. Odbor je usvojio plan aktivnosti koji podrazumijeva 1,4 miliona eura za različite značajne inicijative, a prva počinje već u junu.

Plan obuhvata sljedeće prestižne nagrade: jednu stipendiju “Marco Fanno”, jednu stipendiju “Crivelli Europe”, jednu stipendiju za doktorske studije u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), osam stipendija za master studije (LSE, Oxford, BGSE Pompeu Fabra, Toulouse SE, Mannheim, Stockholm SE, Bocconi, Sciences Po), dvije stipendije “Top-Up Foscolo Europe”, te tri stipendije “Modigliani Research”.

Fondacija, koju u potpunosti finansira UniCredit, nastavit će provoditi svoj program iz 2015., koji će dalje nadograđivati.

Prošle godine osigurane su stipendije i bespovratna sredstva za 136 studenata i istraživača iz svih 17 zemalja u kojima je UniCredit prisutan. Obuhvaćeno je ukupno 39 inicijativa, od kojih je 16 bilo posvećeno istraživanju, devet studiranju, a održano je i osam radionica i šest sastanaka Fanno Alumni, saopćeno je iz UniCredit Bank.

Back To Top