skip to Main Content

4. Državno Takmičenje Mladih U Poduzetništvu

 

Na četvrtom državnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu (Munja Business Challenge), koje je održano 12. i 13. aprila u Sarajevu, pobjedio je tim koji čine Dragana Lazarević iz Dervente, Amra Delibašić iz Kaknja, Omar Dervišević iz Tuzle, Aida Hrustić iz Sarajeva i Josipa Petra Pravdić iz Sarajeva.

Na takmičenju je učestvovalo 76 učenika srednjih škola iz 20 gradova koji su rješavali izazov, odnosno poslovni zadatak.

Mješoviti timovi učenika uz pomoć mentora osmišljavali su rješenje zadanog poslovnog problema, svog biznis proizvoda ili usluge i prezentirali ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Kroz Business Challenge mladi razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unapređuju vlastito samopouzdanje, što će biti od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.

Organizator takmičenja je Inkubator društvenih inovacija “Munja”.

Četiri pobjednička tima predstavljat će BiH na regionalnom takmičenju zapadnog Balkana u Zagrebu od 17. do 19. aprila 2016., saopćili su organizatori.

Back To Top