skip to Main Content

12993546 1103653989685506 2431426255379488213 N

 

Juče je u organizaciji BBI VIP Bussines Club u saradnji sa Evropskim pokretom u BIH i Općinom Visoko održana radionica sa privrednicima Visokog i susjednih općina na temu “Priprema projekata za učešće na Sarajevo Business Forumu 2016”. Pored privrednika radionici su prisustvovali i predstavnici odrugih općina, te privrednog i poljoprivrednog Savjeta Općine Visoko.

Načelnica Općine Visoko mr. Amra Babić kazala je da je radionica održana s ciljem što boljeg predstavljanja visočke privrede i visočkih privrednika na Sarajevo Business Forumu. “Odlučili smo ove godine organizirati radionicu zajedno sa Evropskim pokretom u BiH i BBI Bankom, kako bi privrednicima predočili program u okviru kojeg bi se oni mogli predstaviti u najboljem svjetlu. Odziv privrednika je bio odličan, a pozvali smo privrednike i iz susjednih općina. Zadatak nas kao lokalne zajednice je da osiguramo uvjete i ambijent za razvoj, pa i u smislu edukacije. Vjerujem da će u tom smislu projekti iz Visokog, kao i iz drugih općina u BiH pronaći zainteresirane partnere”, kazala je načelnica Babić.

Cilj 7. Sarajevo Business Foruma je kandidiranje što većeg broja raznovrsnih i kvalitetnih poslovnih planova, koji će biti prezentirani investitorima, uz mogućnost organizovanja sastanaka sa investitorima, partnerima u investiciji, kupcima i dobavljačima.

12986953_1103653816352190_5271122436057469315_n

“Danas smo ovdje da pozovemo i motiviramo učesnike naše radionice da sa svojim projektima sudjeluju na Sarajevo Business Forumu. To je najveća regionalna investicijska konferencija, ove godine posebno interesantna jer su partneri Foruma iz 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, te veliki broj investitora sa Istoka, a posebni gosti su partneri iz Dubaia. Šteta bi bila da naši privrednici i strukture vlasti ne iskoriste ovu priliku i da svoje projekte koji su razvojni i komercijalni ne prezentiraju. Na taj način može se doći do investitora, partnera u investiciji i komercijalniih partnera”, kazala je rukovodilac odjeljenja VIP BBI Business Cluba Azra Čolić.
Radionica u Visokom imala je preko 30 učesnika, a jedan od ciljeva radionice bio je uspostava kontakata i saradnje u smislu prezentiranja poslovnih ideja na najbolji način.

”Evropski pokret u BiH već duži period sarađuje sa Općinom Visoko i možemo reći da smo izuzetno ponosni saradnjom sa općinskim organima i Općinskom načelnicom Amrom Babić, koja je za kratak period uspjela da riješi nagomilane probleme u Općini Visoko, te da se svojim radom istakne ne samo na nivou ZDK, već i nivou cijele BiH. Evropski pokret u BiH izvršio je odabir 15 lokalnih zajednica koje će za dan Evrope propagirati kao najbolje i najperspektivnije lokalne zajednice u BiH za investiranje. Bit će pozvani i investitori iz Evrope i drugih krajeva svijeta da investiraju u te lokalne zajednice, a među tim lokalnim zajednicama je i Općina Visoko”, riječi su predsjednika Europskog pokreta u BiH Predraga Praštalo.

Praštalo je istakao da je Evropski pokret u BiH partner Sarajevo Business Foruma i BBI Banke, što predstavlja čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost, jer sarađivati sa ovako jakim institucijama je velika obaveza, ali i satisfakcija. “Mi smo partneri i saradnici Foruma u oblasti saradnje sa lokalnim zajednicama, i današnja radionica u Općini Visoko je plod takve saradnje, dakle BBI Banke, Općine Visoko i Evropskog pokreta u BiH. Ovom saradnjom se pruža mogućnost i prilika da u okviru Sarajevo Business Foruma zainteresirani predstave svoje projekte koji bi eventualno mogli dobiti podršku donatora iz preko 130 država koje će se okupiti u Sarajevu. Visoko smo odabrali kao prvi grad gdje cemo držati radionicu zbog najfunkcionalnije uprave i administracije, a također znamo da kada nešto povjerimo Općini Visoko da će to i biti na najbolji način realizovano.

Nadam se da će nakon ove radionice i Općina Visoko, kao i privredni subjekti biti u prilici da dostave na vrijeme svoje projekte kako bi i privrednici i Općina Visoko bili na najbolji način prezentirani. Vjerujem da će investitori još značajnije investirati u ovaj grad, s obzirom da je Visoko uvijek bilo poduzetna zajednica u kojoj su radili produktivni ljudi sa dobrim poslovnim idejama”, izjavio je Praštalo.

Back To Top