skip to Main Content

Vlada Rs

 

Na račun javnih prihoda Republike Srpske u proteklih sedam mjeseci ukupno je uplaćena milijarda i 245 miliona KM, te dodatnih 7,8 miliona KM po osnovu doprinosa za Fond solidarnosti.

Naplaćeni iznos po osnovu direktnih poreza veći je za pet posto nego u istom periodu lani i prikupljeno je 267 miliona KM ili 13,3 miliona KM više, potvrđeno je iz Poreske uprave RS-a.

Doprinosi su za ovogodišnjih sedam mjeseci naplaćeni u iznosu od 765 miliona KM, što je u odnosu na naplatu iz istog perioda 2015. manje za 4,2 miliona KM.

Po osnovu ostalih javnih prihoda naplaćeno je 211 miliona KM, odnosno 11,8 miliona KM više ili šest posto.

Od ostalih javnih prihoda, zabilježena je povećana naplata naknada za priređivanje igara na sreću za 12 posto i ukupno je naplaćeno 12,7 miliona KM.

Naplata po osnovu taksa i naknada također je veća u odnosu na prošlogodišnju za sedam posto i prikupljeno je 127,2 miliona KM.

Prema podacima Poreske uprave RS-a, za sedam mjeseci ove godine registrovana su 903 poreska obveznika – pravna subjekta i 1.708 poreskih obveznika – preduzetnika, dok je istovremeno odjavljeno ukupno 40 poreskih obveznika i 332 preduzetnika.

Back To Top