skip to Main Content

Tvornica Cementa Kakanj

 

Predstavnici austrijskih kompanija koje je predvodio Sigmund Nemeti, trgovinski savjetnik u Ambasadi Austrije u BiH, u četvrtak su posjetili Tvornicu cementa Kakanj (TCK).

Tom prilikom je izvršni direktor TCK za proizvodnju i tehnička pitanja Izudin Neimarlija predstavio sve glavne poslovne aktivnosti koje je Tvornica cementa Kakanj poduzela od privatizacije do danas.

– Tvornica cementa Kakanj dio je prestižne njemačke grupacije HeidelbergCement koja je veoma ozbiljno pristupila svakom segmentu poslovanja u BiH, posebno procesu investiranja u zaštitu okoliša. Sve svoje obaveze ispunjavamo prema svim našim partnerima, radnicima i institucijama. Veoma smo ponosni na naša dostignuća na polju zaštite okoliša. Danas je očigledno da je kakanjska cementara najbolji primjer društveno odgovornog poslovanja u BiH – rekao je Neimarlija tokom prezentiranja HeidelbergCement grupe u svijetu, regionu i BiH.

Bosna i Hercegovina, kako je dodao, ima velike mogućnosti za investiranje, a TCK je primjer da se investiranje u BiH isplati i da je kroz dugoročno planiranje moguće ostvariti veoma dobre rezultate.

Nemeti se zahvalio Upravi Tvornice cementa Kakanj što je austrijskim privrednicima omogućila da se detaljno upoznaju s tom pozitivnom stranom Kaknja i Bosne i Hercegovine.

– Veoma mi je drago što predstavnicima kompanija koje dolaze iz Austrije možemo pokazati veoma pozitivne primjere poslovanja u BiH. Tvornica cementa Kakanj je primjer dobre privatizacije, dobrog poslovanja, i dobrog poslovnog partnera uopšte – rekao je Nemeti.

Tokom obilaska postrojenja predstavnici kompanija su imali priliku vidjeti konkretne rezultate dugogodišnjeg investiranja te dobiti praktične odgovore na pitanja koja su se odnosila na proces implementacije investiranja u Kaknju i šire, saopćeno je u petak iz TCK.

 

 

 

Izvor:FENA

Back To Top