skip to Main Content

 

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić razgovarao je juče s veleposlanicom Kraljevine Norveške u Bosni i Hercegovini Vibeke Lilloe, uoči okončanja njezina mandata nakon petogodišnjeg boravka u našoj zemlji.

Iako je riječ o oproštajnom posjetu, susret premijera i veleposlanice iskorišten je za traženje načina za unaprjeđenje suradnje Norveške i BiH, te o aktualnom stanju u BiH.

Federalni premijer zahvalio je na svemu što je Norveška do sada učinila na dobrobit naše zemlje. Tako je nakon 2000. godine ova zemlja u programe izgradnje demokracije i jačanja vladavine prava, posebno u oblasti pravosuđa, do danas uložila u BiH oko 28 milijuna eura. Ova zemlja je bila i među prvima u pružanju pomoći u projektima oporavka od katastrofalnih poplava u BiH, uloživši više od deset milijuna konvertibilnih maraka.

Danas je razgovarano i o provedbi mjera utvrđenih Reformskom agendom, kao i o mogućnostima za ubrzanije približavanje Bosne i Hercegovine euroatlantskim integracijama.

Premijer Novalić je kazao da Federalna vlada nastavlja provedbu reformskih mjera, među kojima su, uz ostale, donošenje zakona o koncesijama, pojednostavljenje poreznog sustava i uspostava gospodarskih sudova.

Back To Top