skip to Main Content

Pod geslom „Dogovor za novo doba“ u  Sarajevu će se  27. i 28. maja ove godine u organizaciji BBI banke i ASA Prevent grupacije održati Summit100 biznis lidera Jugoistočne Evrope.  Kopredsjedavajući ovogodišnjeg Summita 100 su  Amer Bukvić, direktor BBI banke i Eldin Hadžiselimović, direktor ASA Holdinga. Bosna i Hercegovina će nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin vodećeg biznis događaja u regionu koji okuplja poslovne lidere Jugoistočne Evrope.

“Samit100 značajna je incijativa za  modernizaciju i povezivanje ekonomije regiona, kao i odlična platforma za uspostavljanje  privatno- javnog partnerstva. Uvezivanje regionalnih ekonomija u jedno tržište, uspostavljanje privatno-javnog partnerstva šansa je za razvoj regiona.  Okupljanje vodećih biznis lidera u Sarajevu odlična je prilka da pokažemo da su zemlje regiona jedne drugima  prilika, a ne opasnost. Zajedničkim naporima i vezama koje imamo sa svijetom,  nastupajući kao jednstveno tržište možemo okrenuti ekonomiju Jugoistočne Evrope u najdinamičnije biznis okruženje u svijetu“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke i kopredsjedavajući ovogodišnjeg Summita100.

Pokrovitelj Summita100 je Predsjedništvo BiH i njegovo održavanje planirano je uporedo sa regionalnim summitom šefova država koji se svake godine održava u okviru saradnje kroz proces Brdo Brijuni. Lideri Brdo Brijuni procesa, predsjednici osam država iz regiona, prisustvovat će Summitu100 u okviru predsjedničkog panela.

Summit 100, kako se očekuje, okupit će najznačajnije poslovne lidere iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Makedonije, Kosova i Albanije.

Summit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. godine pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore. U Upravnom odboru Summita100 iz BiH, a ove godine su predsjedavajući, su Amer Bukvić, direktor BBI banke i Eldin Hadžiselimović, direktor  ASA Holding. Cilj ovakvog okupljanja, jeste uključivanje biznis lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati oblikovati novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta života u regionu.

Back To Top