skip to Main Content

Aerodrom Banja Luka 5

 

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je juče, u Banjoj Luci, sa generalnim direktorom Aerodroma „Nikola Tesla“ iz Beograda Sašom Vlaisavljevićem o razvoju aviosaobraćaja i mogućnostima strateške saradnje sa Aerodromom „Banja Luka“.

Na sastanku kojem su prisustvovali ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i direktor banjalučkog aerodroma Miroslav Janjić, dogovoreno je da se za narednu zajedničku sjednicu vlada Republike Srpske i Srbije pripremi projekt koji bi strateški povezao Aerodrom „Banja Luka“ sa beogradskim Aerodrom „Nikola Tesla“.

Konstatovano je da će buduće strateško partnerstvo dvaju aerodroma i ulaganje u infrastrukturu omogućiti da Aerodrom „Banja Luka“, imajući u vidu i povoljne geografske i vremenske uslove, osim redovnog aviosaobraćaja, postane regionalna destinacija za tzv. niskobudžetne (Low Cost) aviokompanije, saopćeno je iz kabineta predsjednika entitetskog parlamenta.

Čubrilović je rekao i da je do sada bila veoma dobra saradnja sa beogradskim aerodromom, kao i sa aviokompanijom „Er Srbija“, te je dao  punu podršku strateškom partnerstvu i zajedničkom ulaganju u Aerodrom „Banja Luka“.

Direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ rekao je da ovaj aerodrom bilježi najveći rast putnika i trenutno je najznačajniji aerodrom u jugoistočnoj Evropi koji će od ovog ljeta imati i direktne prekookeanske letove za Sjevernu Ameriku, te da će, prema dosadašnjim pokazateljima, u toku ove godine imati više od pet miliona putnika.

Dogovoreno je da rukovodstva Aerodroma „Banja Luka“ i beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“, zajedno sa resornim ministarstvima, pripreme konkretan projekt realizacije strateškog partnerstva i razvoja aviosaobraćaja.

Back To Top