skip to Main Content

Zaposljavanje

 

Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo juče je potpisala ugovore s poslodavcima koji su izabrani za učešće u Programu javnih radova, odnosno  zapošljavanje sezonskih radnika čije će plate finansirati Služba.

Programom će biti zaposleno 450 osoba prijavljenih na evidenciji nezaposlenih, a koje će biti angažovane na dva mjeseca uz naknadu od 600 KM i zakonom propisne poreze i doprinose.

Direktor Službe za zapošljavanje KS Igor Kamočaji zahvalio je poslodavcima koji su aplcirali za ovaj program i koji ih, kako je rekao, svojim angažmanom ohrabruju da na taj način podignu stepen konkurentnosti nezaposlenih osoba.

Dodao je da je za nezaposlene ovo prilika da u ljetnoj sezoni zarade određena sredstva i da svi društveno korisno djeluju.

Direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Miro Purivatra rekao je da će Festival po ovom programu dobiti 25 radnika, što za njih predstavlja značajnu podršku, ali još uvijek malu u odnosu na ono što oni urade za zapošljavanje, većinom mladih ljudi.

Sekretar Crvenog križa Općine Novi Grad Sarajevo Rezama Musić navela je da će dobiti šest radnika i zahvalila je Službi što im je time omogućila da uposle dio volontera koji tokom cijele godine rade besplatno u kuhinjama, na poslovima kućne njege, te stvaranja uslova za slučaj elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

Uslove javnog poziva za učešće u Programu javnih radova ispunila su ukupno 33 poslodavca, a planirana sredstva za te namjene iznose 694.413 KM.

Back To Top