skip to Main Content

Volonteri U Mostaru

Union banka se uključila u provedbu edukativnog projekta „Volontiraj-kreditiraj“ i omogućila da osam srednjoškolaca iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Zenice radi jedan dan u poslovnicama ove banke i na taj način ostvari svoje prvo radno iskustvo.

Učenicima je ovo bila prilika da se tokom jednodnevnog rada u poslovnicama Union banke okvirno upoznaju sa poslovima koji se obavljaju u poslovnicama, radom sa klijentima i da osjete radnu atmosferu.

“Posao bankara mi se čini kao vrlo dobar i zanimljiv. Danas sam vidjela mnoge stvari koje do sada nisam znala, a najviše mi se dopao odnos prema klijentima. Popunjavala sam kreditne zahtjeve, otvarala i zatvarala tekuće račune, što me ponukalo da razmišljam i o bankarstvu kao svom budućem profesionalnom opredjeljenju“, otkriva svoje impresije danom provedenim u Banci Almedina Korać, učenica Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

Njeno oduševljenje dijeli i  Amela Šljivić, učenica Ekonomsko-trgovinske škole iz Tuzle:

“Posao u poslovnici banke mi  je jako zanimljiv. Naročito nakon današnjeg dana mi se čini da se sve više pronalazim u ovom poslu. Uz ljubazne domaćine iz Union banke pomagali smo kod verifikovanja naloga, dijelili letke o stambenim kreditima, popunjavali obrasce za klijente“,  kaže Šljivić .

Union banka prvi put učestvuje u projektu „Volontiraj-kreditiraj“ i kako ističu u Banci njihova prva iskustva sa ovim projektom su izuzetno pozitivna.

Suzana Omeragić

Suzana Omeragić

„Sa velikim zadovoljstvom smo se uključili u ovaj projekat. Ovi mladi ljudi pokazuju veliki interes i entuzijazam tako da je i njima i nama žao što projekat traje samo jedan dan. Union banka učešćem u ovom korisnom projektu želi dati svoj doprinos radu sa mladima jer vjerujemo u mlade ljude i u njima vidimo našu i budućnost naše zemlje. Smatramo da je naša obaveza kao Banke da podržimo mlade ljude u BiH, ukažemo im na neke nove mogućnosti edukacije, možda otvorimo neke nove perspektive. Ko zna, možda se među našim volonterima kriju budući uspješni bankari“,   kaže Suzana Omeragić, voditeljica Odjela marketinga i komunikacija Union banke.

Projekat „Volontiraj-kreditiraj“ deveti put provodi Udruženje građana „Infohouse“ iz Sarajeva. Cilj projekta je direktno povezivanje srednjoškolaca s privrednim i drugim subjektima, na način da učenici u dogovoru sa školom jedan školski dan zamijene tzv. Socijalnim danom, odnosno, jednim danom rada u nekoj firmi, ustanovi, nevladinoj organizaciji i sl.

Back To Top