skip to Main Content

Zeljeznice Rs

 

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je juče u Trnavi s predstavnicima kompanije “Žos” o mogućnostima uspostavljanja saradnje u oblasti željezničkog saobraćaja.

Tokom sastanka predstavnici ove kompanije upoznali su Cvijanović s poslovanjem i ciljevima “Žos” Trnava i predočili rezultate koje već ostvaruju u regionu, te izrazili spremnost za učešće u projektu rekonstrukcije, modernizacije i finansijske konsolidacije poslovnog sistema Željeznica RS-a, saopćeno je iz entitetske vlade.

Cvijanović je izrazila opredjeljenje Vlade da u neposrednim kontaktima i u saradnji s domaćim i stranim privrednicima kreira ambijent u kojem će se ostvarivati dobri poslovni rezultati.

Upoznala je predstavnike kompanije “Žos” o prednostima i uvjetima investiranja u RS-u te izrazila nadu da će i ova kompanija prepoznati taj bh.entitet kao dobru destinaciju za svoje investicije.
“Žos” Trnava je vodeća kompanija u centralnoj Evropi koja se bavi proizvodnjom, modernizacijom i popravkom željezničkih vagona.

U okviru grupacije “Žos” nalazi se i Fabrika šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke.

 

Back To Top