skip to Main Content

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona učestvovat će sa svojim projektima na predstojećem Sarajevo Business Forumu (SBF), međunarodnoj investicijskoj konferenciji koja će se 4. i 5. maja održati u Sarajevu. Ovo je dogovoreno na sastanku predstavnika BBI VIP biznis kluba, koji je i organizator SBF-a, sa premijerom BPK kantona Emirom Okovićem i privrednicima iz ove regije. U okviru Strategije razvoja ovog kantona Vlada ima više projekata u različitim fazama pripremljenosti, a obzirom na definisane oblasti u kojima ima razvojne potencijale i komparativne prednosti, odlučiće se za segmente koji su od ključnog značaja za ovaj kraj.

Nakon sastanka u Vladi, predstavnici BBI VIP biznis kluba u saradnji sa Privrednim komorama Federacije i Kantona organizirali su radionicu za pripremu projekata za Sarajevo Business Forum.

U radu radionice učestvovalo je 40-ak privrednika. Najviše interesa privrednici su pokazali za investiranje i razvoj u oblasti turizma, poljoprivrede i niskogradnje. Kantonalna privredna komora i BBI banka ponudili su pomoć i konsultantske usluge zainteresiranim kako bi pripremili svoje poslovne ideje i projekte.

Naredna prezentacija i promocija SBF-a održat će se u Konjicu u saradnji sa Udruženjem privrednika ovog grada, 23. marta 2016. godine.

(Poslovne novine)

Back To Top