skip to Main Content

Fondacija Mozaik je zvanično započela svoju desetogodišnju strategiju, M-zonu društvenog poduzetništva, kroz koju će osigurati priliku za obrazovanje u oblasti društvenih inovacija i društvenog poduzetništva za 50.000 mladih ljudi, podržati 1.000 društveno inovativnih projekata i investirati u 500 najuspješnijih mladih koji će pokrenuti 500 društvenih biznisa.

Stopa nezaposlenosti u BiH je visoka, a nezaposlenost mladih najviša u Evropi – čak 63%. Ova zemlja treba nove, pozitivne i hrabre ideje koje će kreirati dobru ekonomiju, a u Fondaciji Mozaik vjeruju da su nosioci tih ideja upravo mladi. Stoga će u M-zoni mladima od 17 do 35 godina, pored finansijske podrške, obezbijediti i neophodnu tehničku i mentorsku podršku, a sve s ciljem razvijanja društveno inovativnih projekata i pokretanja održivih društvenih biznisa. Tako će mladi koji su naša budućnost, učiniti ovu zemlju boljim mjestom za život i postati uzor drugima.

Ovogodišnjim javnim pozivom u M-zonu društvenog poduzetništva, od 14. marta do 14. aprila 2016. godine, Fondacija Mozaik poziva  poštene, ambiciozne, skromne, nepokolebljive, strastvene i empatične mlade ljude od 17 do 35 godina iz cijele BiH. Ulaskom u M-zonu imaće priliku realizovati društveno inovativni projekat koji nudi nova i bolja rješenja za stare probleme, usmjeren je na opće dobro i uključuje i osnažuje sve one kojih se taj problem tiče. Ove godine 100 najinovativnih društvenih projekata će biti finansirano u iznosu od po 3.000 KM. Najuspješniji mladi će dobiti šansu da pokrenu i vlastiti društveni biznis.

(Poslovne novine)

Back To Top