skip to Main Content

Jahorina Ekonomski Forum 2016

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ koji se 20. i 21. aprila održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske na Jahorini okupiće neke od najiskusnijih stručnjaka savremene ekonomije, domaće privrednike, strane investitore i predstavnike najvećih privreda u svijetu. Cilj „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“ je da se kroz panel diskusije, neformalne i formalne susrete s učesnicima iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, zemalja regiona, jugoistočne i zapadne Evrope, Rusije i Kine dođe do zaključaka i smjernica u vezi s prijetnjama, slabostima, mogućnostima, potencijalima i kapacitetima za jačanje ekonomske saradnje, kao i preporuka u vezi s unapređenjem ekonomije u Republici Srpskoj.

„“Jahorina Ekonomski forum“ zamišljen je kao susret koji našim privrednicima, ekonomistima, bankarima, donosiocima odluka treba da ponudi odgovore i uvide nekih od najiskusnijih ekonomista u svijetu, njihov pogled, preporuke za nove izazove koji su nam potrebni za bolje razumijevanje ne samo društva i tržišta u regionu, Ervopi i svijetu, već i novih prilika i opasnosti koje se ne smiju previdjeti. Cilj nam je da kroz dijalog i razmjenu znanja i iskustava dođemo do nekih novih zaključaka i prijedloga koji bi u budućnosti mogli da proizvedu nova rješenja za ekonomiju i privredu“, rekao je Saša Grabovac, član Organizacionog odbora „Jahorina Ekonomskog foruma 2016“.

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ će kroz osam panel diskusija u kojima će učestvovati domaći i strani stručnjaci, akademici, profesori, ambasadori, političari, predsjednici uprava nekih od najvećih kompanija današnjice ponuditi uvide na novi svjetski ekonomski poredak, savremene trendove u makroekonomskim politikama velikih i manjih država, geopolitičkim uslovima i posljedicama fluktuacije cijena sirovina na međunarodnom tržištu, kao i o opredjeljenju zemalja zapadnog Balkana za razvoj realnog sektora, te prilikama i opasnostima takvog izbora.

„Jahorina Ekonomski forum 2016“ ugostiće neke od najznačajnijih i najupućenijih predstavnika međunarodne ekonomije, domaće privrednike, neke od najuspješnih privrednika iz regiona, predstavnike Ruske akademije nauka, Evropske komisije, diplomatskog kora u Bosni i Hercegovini, bivše menadžere Šangajske berze, njemačke Bundesbanke, predstavnike nekih od najvećih osiguravajućih kuća i banaka u Bosni i Hercegovini, te predstavnike izvršne vlasti Republike Srpske.

Back To Top