skip to Main Content

COMBIS Technology Day u Sarajevu obilježili su rezultati istraživanja COMBIS-a o strateškim ciljevima IT menadžera za 2016. te inovativna rješenja za poslovanje.

Vodeći pružatelj IT usluga u Hrvatskoj i jedan od vodećih u Adriatic regiji COMBIS  u suradnji s partnerom, tvrtkom Cisco, organizirao je Combis  Technology Day, koji je bio prožet rješenjima, uslugama i tehnologijama koje će obilježiti 2016. godinu.

COMBIS je neposredno pred sâm Technology Day proveo istraživanje među IT zajednicom u Bosni i Hercegovini. Rezultati su pokazali da su glavni strateški ciljevi IT menadžera u BiH snižavanje IT troškova (38 posto) i unapređenje/redizajn poslovnih procesa (25 posto), a zatim osiguravanje kontinuiteta poslovanja (19 posto).

“Rezultati našeg istraživanja pokazali su kako su se IT menadžeri fokusirali na reduciranje troškova, ali i redizajn poslovnih procesa i osiguravanje kontinuiteta poslovanja. Drago mi je što su teme koje smo odlučili prezentirati na COMBIS Technology Day-u upravo one koje adresiraju spomenute potrebe”, naglasio je Željko Ivanković, direktor sadržaja ovogodišnjeg Combis Technology Day-a i menadžer COMBIS-a zadužen za poslovanje u Bosni i Hercegovini.

Ivanković je rezultate istraživanja u BiH usporedio s istim istraživanjem u Hrvatskoj, kazavši da se mogu primijetiti sličnosti, no postoje i odstupanja. Tako su primjerice korisnici u Hrvatskoj kao prvi prioritet također naveli potrebu smanjenja IT troškova, dok im na drugom mjestu slijedi jačanje povezanosti između IT-a i poslovanja. Upravo spomenuti prioritet, publika u BiH je rangirala četvrtim mjestom.

“IT menadžerima u Hrvatskoj na trećem mjestu našao se prioritet koji je i u BiH pozicionirano visoko, na drugom mjestu, a riječ je o unapređenju/redizajnu poslovnih procesa. Ono što možemo zaključiti iz usporednog prikaza jest kako dodirne točke svakako postoje što nas ne iznenađuje budući da poslujemo u relativno sličnim poslovnim uvjetima”, rekao je Ivanković.

Među predstavljenim temama istaknula se prezentacija o COMBIS Big Data platformi – Huskyju. Ovo napredno rješenje za podatke pruža razne mogućnosti poput heat mapa, prikaza kretanja ljudi na nekom području, primjerice turista, ali i transakcija na dnevnoj ili mjesečnoj razini. Husky pruža uvid u uzorke ponašanja potencijalnih kupaca ili korisnika tamo gdje ih nitko drugi ne prepoznaje što ga čini prijeko potrebnim alatom za konkurentno poslovanje u cijelom nizu gospodarskih sektora.

U nastavku Combis Technology Day-a predstavljene su dvije studije slučaja disaster recovery implementacije uz pomoć vodećih rješenja za enterprise virtualizaciju i replikaciju podataka između više podatkovnih centara.

Sudionici su mogli čuti i sve o Cisco DNA (Digital Network Architecture), novoj stategiji, viziji i putokazu za ulazak tvrtki i organizacija u digitalnu networking eru. Predstavljene su i Cisco mogućnosti za snažniju mrežu koja podržava kritične aplikacije, bez značajnih dodatnih troškova.

Back To Top