skip to Main Content

Vlada Tk Zgrada Il 0 01

 

Na poziv Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić susreo se sa turskim ambasadorom Nj. E. Cihadom Erginajem. Ovom prilikom premijer Gutić je izrazio podršku demokratskim procesima i legitimno izabranim predstavnicima vlasti u Turskoj.
„Demokratija se ne provodi tenkovima i oružjem, nego isključivo demokratskim procesima” ponovio je ovom prilikom svoju izjavu premijer Gutić.
Tokom sastanka premijer Tuzlanskog kantona je ambasadoru Erginaju i turskom narodu i porodicama nastradalih u posljednjim terorističkim napadima izrazio saučešće.
Ovom prilikom razgovaralo se i o privrednim ulaganjima i u posljednje vrijeme intenziviranim turskim investicijama na području našeg kantona. „Raduju nas sve investicije na području našeg kantona, a posebno one koje znače i otvaranje novih radnih mjesta. S tim u vezi posebno smo zahvalni turskim investitorima koji su u posljednje vrijeme intenzivirali svoja investicijska ulaganja u Tuzlanskom kantonu, otvorili nove kako prodajne, tako i proizvodne pogone” zaključio je premijer Gutić.

 

Back To Top