skip to Main Content

Tk Kinezi Posjeta Cggc

 

Mogućnost saradnje stranih investitora sa lokalnim institucijama na ispunjavanju korporativne društvene odgovornosti, bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa glavnim predstavnikom kompanije Gezhouba Group Company Limited (CGGC) za ovu regiju Chenom Yuhanom.

Premijer Gutić je izrazio zadovoljstvo što su nakon više protokolarnih sastanaka sa delegacijama iz Kine uslijedili i konkretni koraci i rezultati, te je pozvao predstavnike kompanije CGGC da prilikom izgradnje Bloka 7 Termoelektrane Tuzla u što većoj mjeri angažuju domaće kompanije i lokalne resurse.

– Vlada Tuzlanskog kantona daje punu podršku realizaciji projekta izgradnje Bloka 7 jer izgradnja ovog zamjenskog bloka u Termoelektrani Tuzla nema alternativu. Taj blok daje dugoročnu energetsku stabilnost cijeloj Bosni i Hercegovini. Raduje nas da je na Sarajevo Business Forumu potpisan i glavni ugovor za realizaciju ovog projekta i očekujemo da će se saradnja sa CGGC-om nastaviti i u drugim granama privrede u BiH. Prije svega, tu mislim na izgradnju transportne i saobraćajne infrastrukture – rekao je Gutić.

Predstavnik CGGC-a Yuhan je kazao da im je veliko zadovoljstvo surađivati i raditi na projektima u Tuzlanskom kantonu, te da će im biti drago da uz realizaciju projekata u okviru ugovorenih zadataka i predviđenih rokova pokažu svoju društvenu odgovornost prema lokalnoj sredini.

Sastanku su prisustvovali i ministri industrije energetike i rudarstva i razvoja i poduzetništva Srđan Mićanović i Nermin Hodžić, ataše za ekonomiju i privredu u Ambasadi Narodne Republike Kine u BiH Shu Mengqiao, kao i dva menadžera CGGC-a za lokalno tržište, saopćeno je iz Ureda za zajedničke poslove kantonalnih organa TK.

 

 

Izvor:FENA

Back To Top