skip to Main Content

Zvizdic Khan 01 12 05 16

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Strazburu u odvojenim susretima sa europarlamentarcem iz Hrvatske i predsjednikom Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Bosnom i Hercegovinom i Kosovom Toninom Piculom i sa europarlamentarcem iz Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Afzal Khanom, izvještačem iz sjene za BiH Evropskog parlamenta.

zvizdic-picula 02 12-05-16

Tokom susreta sa europarlamentarcem Piculom predsjedavajući Zvizdić je rekao da je trenutni pozitivni razvoj događaja  u regiji odraz pokretačke i motivirajuće perspektive evropskog puta. Naglasio je važnost podrške koja dolazi iz EU i izrazio nadu da će ona djelovati kao poticaj i ohrabrenje za sve aktere političkih procesa da nastave sa  reformama jer naš evropski put zavisi od nas samih.

Europarlamentarac Picula je rekao da je ovo dobro vrijeme za Bosnu i Hercegovinu i da ga treba iskoristiti na pravi način. Pohvalio je dosadašnji napredak u reformskim procesima i dao punu podršku nastavku reformi i ispunjavanja uslova koji nas približavaju članstvu u EU.

Europarlamentarca Khana predsjedavajući Zvizdić je upoznao sa aktuelnom političkom situacijom u BiH. Zahvalio se na interesu koji europarlamentarac Khan pokazuje za Bosnu i Hercegovinu i istaknuo da je ponosan što Bosna i Hercegovina ima prijatelje u svim dijelovima Evropske unije.

Europarlamentarci Picula i Khan pripadaju drugoj po veličini parlamentarnoj grupaciji u Evropskom parlamentu Progresivnoj alijansi socijalista i demokrata.

Back To Top