skip to Main Content

Zvizdic Al Thani 01 04 05 16

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas na marginama Sarajevo Business Foruma 2016 sa ministrom ekonomije i trgovine Države Katar Ahmedom bin Jassimom Al Thanijem.

Zvizdic-Al-Thani 02 04-05-16

Sagovornici su odnose dvije zemlje ocjenili dobrim, prijateljskim i u uzlaznoj putanji. Istaknuli su da je potrebno uložiti dodatne napore na jačanju ekonomskih odnosa, posebno upoznavanja katarskih investitora sa potencijalima Bosne i Hercegovine. Kao pozitivan primjer istaknuto je značajno uvećanje broja turista iz Katara u prošloj godini. Predsjedavajući Zvizdić i ministar Al Thani su izrazili uvjerenje da će se taj pozitivan trend i interes nastaviti.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao ministra Al Thanija sa strateškim ciljevima Bosne i Hercegovine članstvom u EU i NATO savezu, jačanju poslovnog ambijenta i ekonomije, te jačanju sigurnosti i vladavine prava. Kao jedan od prioriteta predsjedavajući Zvizdić je istaknuo jačanje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radnih mjesta kako bi se zapošljavali mladi ljudi i otvorila perspektiva za njihov ostanak u Bosni i Hercegovini.

On se zahvalio državi Katar na dosadašnjoj nesebičnoj pomoći Bosni i Hercegovini i pozvao katarske investitore da ulažu u našu zemlju koja ima neiskorišten poslovni i ljudski potencijal.

Back To Top