skip to Main Content

Bihać

 

Bihaćki gradonačelnik Emdžad Galijašević ugostio je juče predstavnike Ministarstva razvoja Republike Turske i Turske razvojne agencije TIKA sa sjedištem u Ankari koji su se interesirali za razvojne potencijale grada Bihaća.

Galijašević je istakao da Bihać ima potencijal za razvoj što je vidljivo kroz povećanje privatnih i javnih investicija u protekle tri godine u iznosu većem od 100 miliona eura.

– Kao i svakom iskrenom partneru i investitoru koji dođe u grad Bihać prezentirao sam danas gostima iz Turske naše razvojne šanse, a to su poljoprivreda, prehrambena industrija, turizam, drvoprerađivačka i metalna industrija, te Univerzitet u Bihaću. Do sada smo vidjeli iskrenu želju i namjeru turskih vlasti da pomognu našoj državi i gradu Bihaću i zbog toga sam uvjeren da ćemo otvoriti vrata turskim investicijama i projektima u Bihaću – kazao je gradonačelnik Galijašević.

Gradska uprava Bihaća kandidirala je prema TIKA-e projekte izgradnje ambulante u Vrsti (230.000 KM) i Ripču (100.000 KM), završetka sportske dvorane u Orašcu (100.000 KM), sportske dvorane u Kamenici (150.000 KM), vodovodne mreže u Srbljanima (180.000 KM) i nabavku plastenika (200.000 KM), saopćeno je iz kabineta gradonačelnika Bihaća.

Back To Top