skip to Main Content

U Neumu je, juče,  počela Microsoft NetWork 6 konferencija koja je okupila rekordan broj učesnika. Više od 700 vodećih ICT stručnjaka i menadžera, predstavnika izvršne vlasti, te 80 vrhunskih lokalnih i regionalnih predavača tri dana razgovarat će o cloud servisima i cyber sigurnosti, s naglaskom na lokalne okvire, te tranziciji na cloud servise i predstavljanje partnerskih rješenja.

„Sretni smo što je ovogodišnja konferencija privukla impozantan broj učesnika, ali i privukla veliki interes medija što potvrđuje da potvrđuje potrebu za ovakvim događajem u našoj zemlji. Posebno raduje uspjeh Biznis plus segmenta koji organiziramo po prvi put, a okupio je više od 70 menadžera iz BiH i regiona“, istakla je Elena Kovačević, direktorica NetWork 6 konferencije.

Microsoft BiH je otvaranje šeste NetWork konferencije iskoristio i za proglašenje pobjednika lokalnog Imagine Cupa 2016. Pobjednici ovog takmičenja u kategoriji „Games“ su Aleksandar, Milan i Miloš Kojić, te Aleksandar Petrović sa Slobomir P Univerziteta s igrom „The Lost Treasure“.

Emin Šehić, Emina Prlja, Mirela Pešković i Timur Ćerimagić s Univerziteta u Sarajevu osvojili su prvo mjesto u kategoriji „World Citizenship“ s aplikacijom „Study Motivator“, dok su Ermin Podrug, Hadi NourAllah, Mirza Čurić i Sead Banda s Internacionalnog Burč Univerziteta pobijedili u kategoriji „Innovation“ s projektom „More Personal Cortana“.

„Tradicionalno, i ove godine ćemo na svjetskom polufinalu imati predstavnike u svakoj od kategorija Imagine Cupa. Velika mi je čast i zadovoljstvo vidjeti ovu svojevrsnu simbiozu mladih inovatora s njihovim idejama i Microsoft tehnologijama. Timovima želimo puno sreće i uspjeha u nastavku takmičenja, a mi nastavljamo s pružanjem podrške kako akademskim institucijama tako i studentskim organizacijama iz kojih dolaze ovi mladi talenti jer upravo će oni sa svojim budućim kompanijama biti nosioci razvoja IT sektora u BiH“, rekao je Omar Krivošija, direktor Microsoft BiH.

Finale Imagine Cupa 2016 bit će održano u sjedištu Microsofta, u Redmondu (Seattle), krajem jula 2016. godine. Za pobjednike u svakoj od kategorija Microsoft je osigurao novčane nagrade u iznosu od 50.000 američkih dolara, a Satya Nadella, Microsoft CEO, obavit će direktne sastanke s pobjedničkim timovima i pružiti im savjete kako da svoje ideje pretoče u uspješan proizvod.

 

Back To Top