skip to Main Content

 

Proračun FBiH ostvario je u razdoblju 1.1.- 30.6.2017. godine suficit od 60,8 milijuna KM. I ukupan financijski rezultat svih kantona je u suficitu od 137,2 milijuna KM, a suficit od 60,1 milijuna KM ostvarile su i općine. Također, ukupan financijski rezultat na razini sektora socijalne zaštite (vanproračunski fondovi Federacije BiH) je u suficitu od 69,2 milijuna KM.

Ovo je navedeno u konsolidiranom izvješću o izvršenju proračuna Federacije BiH, kantona, općina i financijskih planova vanproračunskih fondova Federacije BiH za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine, koji će, na današnjoj sjednici, koja je počela u Mostaru, razmatrati Vlada Federacije BiH.

U dnevni red uvrštena je i informacija o ukupno ostvarenim prihodima u Federaciji BiH, koji su u prvih šest mjeseci iznosili 3.919,7 milijuna KM, što je za devet posto ili za približno 319,1 milijun KM više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Vlada Federacije BiH će biti upoznata s nacrtima programa javnih investicija Srednjobosanskog i Unsko-sanskog kantona za 2018. – 2020. godinu, koji će, uz Program javnih investicija FBiH za isto razdoblje, biti dostavljeni Ministarstvu financija i trezora BiH radi pripreme Nacrta programa javnih investicija na razini Bosne i Hercegovine.

Pred članovima Federalne vlade su i prijedlozi odluka da u projekat zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja, putem javnih stambenih rješenja (CEB II), budu ukjučene općine Kalesija i Banovići.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika FBiH i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o matičnim knjigama.

 

Back To Top