skip to Main Content

Bee Fest LOGO

 

Tradicionalni Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Bee fest, u organizaciji Direkcije Bee festa, održaće se od 7. do 11. septembra/rujna 2016.g. na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović u Sarajevu

Ovogodišnji Bee fest još je jedna prilika za promociju bh. proizvodnje meda, ocijenjene najvišim ocjenama od strane međunarodne stručne javnosti. Pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitet meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

„Iz godine u godinu organizujemo ovu manifestaciju s ciljem da omogućimo promociju domaćim proizvođačima meda i biljnih preparata. Trudimo se da tokom tih pet dana, osim prilike da se pokažu i brendiraju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, upriličimo edukacije koje će im pomoći a i prilike za susrete i uspostavljanje saradnje. Period od 7. do 11.9. rezervisali smo ljubitelje meda, pčelare i sve one koji uživaju u domaćim proizvodima i mogućnostima da se obogatimo za nova znanja i prilike“, rekla je Samira Arnautović-Katica, direktorica Bee Festa.

Bee-fest predstavlja  izvrsnu poslovnu priliku, i otvara mogućnost da se promoviraju  pčelinji proizvodi, preparati na bazi pčelinjih proizvoda,  oprema za pčelarstvo, dozvoljeni preparati za tretiranje pčela kao  i literatura iz oblasti pčelarstva. Ovaj događaj nudi  višestruke mogućnosti  razmjene iskustava proizvođača i prerađivača pčelinjih proizvoda i opreme, čaja, čajnih mješavina i raznog ljekovitog bilja. Cilj Bee festa je izgradnja, unapređenje i očuvanje poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između  zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti apikulture i  biljne proizvodnje. Bee-fest  je uvršten u Kalendar sajmova i manifestacija Vanjsko-trgovinske komore BiH.

 

Back To Top