skip to Main Content

Dsc 04301 0

 

Sporazum o sufinansiranju projekata u industrijskoj zoni “Mrđanović polje”, kao i u novoj industrijskoj zoni “PDI Bjelašnica” potpisao je juče ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić sa načelnikom Općine Hadžići Hamdom Ejubovićem. Za ovu namjenu Ministarstvo privrede je izdvojilo 410.000 KM.

“Ministarstvo privrede nastoji da popravi poslovno okruženje u Kantonu Sarajevo i da pomogne općinama da urade sve kako bi obezbijedile novim privrednim društvima da ulažu u industrijske zone”, rekao je ministar Šabić te naveo kako se nada da će uz poticaje koje omogućava resorno ministarstvo biti osnovano još više novih kompanija, odnosno malih i srednjih preduzeća kako bi se riješio problem zapošljavanja u Kantonu Sarajevo.

Općina Hadžići planira sredstva resornog ministarstva utrošiti na uređenje infrastrukture u industrijskoj zoni “Mrđanović polje” i na raščišćavanje starih objekata u novoj zoni “PDI Bjelašnica”.

“Nakon što očistimo ovu novu industrijsku zonu dobit ćemo jedan atraktivan i primamljiv prostor za ulaganje, koji se prostire na 100 dunuma zemlje, a svima nam je u interesu da u općinu dovedemo kvalitetne investitore”, istakao je načelnik Ejubović.

Potrcrtao je da je zona “PDI Bjelašnica” trenutno najbolja lokacija za ulaganje i opremljena je sa infrastrukturom koja se nalazi blizu vode, kanalizacije i struje.

“U industrijsku zonu ‘Mrđanović polje’ u kojoj se nalaze firme Argeta, Saplast, Agrikom, Begex i druge se i ranije ulagalo. Nadam se da ćemo nakon završetka izgradnje saobraćajnice koja će je povezati sa magistralnim putem M 17 uspjeti privući i druge kompanije”, pojasnio je ovom prilikom načelnik Ejubović.

Nakon potpisivanja ministar Šabić i načelnik Ejubović su obišli lokacije za koje su predviđena ulaganja.

Back To Top