skip to Main Content

Sajam5

 

 

Međunarodni sajam gospodarstva Mostar – 2016., jedna od najznačajnijih gospodarskih manifestacija u regiji, održat će se od 12. do 16. aprila u Slobodnoj zoni Hercegovina u Mostaru.

Na ovogodišnjem, devetnaestom po redu sajmu, na oko 30 000 četvornih metara zatvorenog i otvorenog prostora predstavit će se izlagači iz 24 zemlje, potvrdili su za Fenu organizatori te manifestacije.

Zemlja partner ovogodišnjeg sajma je Republika Turska, čiji su gospodarstvenici godinama prisutni na mostarskoj gospodarskoj izložbi, a ovo je prvi put da se pojavljuju kao službeni partneri.

Štand s turskim izlagačima prostirat će se na više od 500 metara četvornih. Uz Tursku, u najvećoj mjeri bit će zastupljeno bh. poduzetništvo (iz Federacije BiH i Republike Srpske) te izlagači iz zemalja okruženja Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, kao i predstavnici tvrtki i službenih izaslanstava iz Kine, Italije, Mađarske i Njemačke.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, u utorak 12. aprila, očekuje se dolazak visokih izaslanstva iz zemlje partnera i cijele regije.

Direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak izrazila je zadovoljstvo što su sajamski prostori 50 dana prije otvaranja sajma u cijelosti popunjeni i što je mostarski sajam, usprkos teškoj gospodarskoj, socijalnoj i političkoj situaciji u zemlji, nastavio svoj kontinuitet održavanja.

– Zahvaljujemo svim izlagačima što su ponovno naš sajam prepoznali kao mjesto na kojem će na najbolji način predstaviti svoje poslovne potencijale. Nadam se da su krizne godine iza nas i da će ovogodišnji sajam dati jak poticaj poduzetnim ljudima u sklapanju novih poslovnih aranžmana i partnerstava – istaknula je Bošnjak.

Uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

Mostarski sajam, u suradnji sa svojim partnerima, organizira i niz konferencija, okruglih stolova i radionica na temu obnovljivih izvora energije, izgradnje hidrocentrala, turizma i zaštite okoliša, razvoja gospodarstva, ulaganjima u BiH, izvozu i uvozu.

Također, u sklopu Sajma turizma bit će predstavljena domaća i regionalna vinarska proizvodnja, autohtona hercegovačka te slavonska kuhinja i dodijeljene nagrade najboljim vinima. Ocjenjivanje vinskih uzoraka pristiglih na mostarski sajam održat će se 21. marta u prostorima Sajma.

 

                                                                                                                                                                         Izvor: FENA

Back To Top